Stadswoning In den Stuer

Straat Cordoeaniersstraat
Locatie Cordoeaniersstraat 5 (Brugge)

Cordoeaniersstraat 5, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; merkwaardige, laat-gotische gevel gedateerd "1518", zie gevelsteen met vis.

Beschrijving

* Nr. 5. Z.g. "In den Stuer" cf. opschrift van gevelsteen. Diephuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak; merkwaardige, laat-gotische gevel gedateerd "1518" cf. gevelsteen met vis. 1856: vervangen van het oorspronkelijk maaswerk in de boogvelden. 1924: historiserende "Kunstige Herstelling" n.o.v. architect J. Viérin (Brugge): o.m. vervangen van natuurstenen dagkanten van XIX-ingang en to