Rijksbasisschool in neotraditionele stijl

Beschrijving

Nr. 35. Rijksbasisschool. Schoolgebouw op quasi U-vormig grondplan in neotraditonele stijl, gedateerd 1922 in boogveld van twee deuren resp. met inscriptie .Jongensschool" (Arsenaalstraat) en .Meisjesschool" (Willem Deroolaan). Lage vleugels onder zadeldak met dakkappelen (n // straat, mechanische pannen), resp. aan Willem Deroolaan (tien trav.), Arsenaalstraat (eenentwintig trav.) en Potterstra

Arsenaalstraat 35 (Nieuwpoort)
Schoolgebouw op quasi U-vormig grondplan in neotraditonele stijl, gedateerd 1922 in boogveld van twee deuren respectievelijk met inscriptie Jongensschool en Meisjesschool. Lage vleugels onder zadeldak met dakkappelen, respectievelijk aan Willem Deroolaan, Arsenaalstraat en Potterstraat met rechts onderwijzerswoning. Rode bakstenen lijstgevels verwerkt met hardsteen voor gemarkeerde plint, band, deurboogvelden, enkele kruis- en bolkozijnen, vensterlateien en -afzaten.