Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Burgerhuis palend aan het grotendeels verdwenen textielbedrijf, de spinnerij A. Baertsoen en Buysse waarvan de summiere overgebleven bedrijfsgebouwen heden bezet zijn door een transportbedrijf.

Is de omvattende vaststelling van

Burgerhuizen en magazijn van Spinnerij Baertsoen en Buysse

Dendermondsesteenweg 140-144, 140A-C (Gent)
Burgerhuis (nummer 140) palend aan het grotendeels verdwenen textielbedrijf, de spinnerij A. Baertsoen en Buysse. Onderkelderd enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak, volgens archiefstukken daterend van 1878. Links ervan voormalige toegang tot de bedrijfssite, met bewaard bakstenen magazijn van twee bouwlagen onder drie parallelle zadeldaken, achter het aangrenzende huis van de onderdirecteur (nummer 142) en van de directeur (nummer 144), alles daterend van 1891 en naar ontwerp van architect J. De Waele.