Beschrijving

Tontestraat nr. 6. Sterk verbouwde hoeve, die in kern teruggaat tot de 18de eeuw. Site aangeduid in het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen (1769) als "t'goet te Grandval": omwalde hoeve met gesloten opstelling met woonhuis in het noorden en poortgebouw in het zuiden; boomgaard ten oosten; lange beboombe erfoprit ten westen. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) vermeld al

Tontestraat 6 (Zwevegem)
Sterk verbouwde hoeve, die in kern teruggaat tot de 18de eeuw. Site aangeduid in het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen uit 1769. Verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom verhard erf met Lourdesgrot. Erfoprit gemarkeerd door poortgebouw dat toegang geeft tot erf en vergrote poortdoorgang met arduinen hoekblokken, boerenwoning en stalvleugels.