Historische hoeve 't Goed te Trybels

Beschrijving

Egemsesteenweg nr. 75 C. Historische voorheen omwalde hoeve "'t Goed te Trybels". Oudste vermelding van "t'hof te Trybels" in een renteboek van 1633. In het landboek van Tielt-buiten van 1729 wordt vermeld dat "[...] eene behuisde hofstede genaemd Trybels, te weten bewalde mote, neerhof, boomgaerd en landen, met wat meirsch [...]" eigendo

Egemsesteenweg 75C (Tielt)
Historische voorheen omwalde hoeve 't Goed te Trybels. Oudste vermelding van t'hof te Trybels in een renteboek van 1633. Dieper gelegen hoeve met haakse erftoegang. Woonhuis aan oostzijde van het erf, volgens kadaster herbouwd in 1835, mogelijk met oudere kern. Aan westzijde, verankerde bakstenen schuurstalvleugel onder zadeldak, in de loop der tijd verbouwd.