Boerderij naar ontwerp van E. Apers

Beschrijving

Nr. 12. Boerderij van 1921, n.o.v. architect E. Apers (Roeselare), met vanaf de Breulstraat een semi-gesloten uitzicht. Teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een onverhard erf; boerenhuis met achtergelegen bakhuis, stallingen, ast en schuur resp. ten N., W., N.W. en O.; door lindebomen beschaduwde erftoegangen ten Z. en N.O.; materialen: verankerde

Hoeve naar ontwerp van E. Apers

Tuimelarestraat 26 (Moorslede)
Hoeve van 1921, ontworpen door architect E. Apers met vanaf de Breulstraat een semigesloten uitzicht. Teruggaand op de regionale hoevebouw met volgende opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een onverhard erf; boerenhuis met achtergelegen bakhuis, stallen, ast en schuur respectievelijk ten noorden, westen, noordwesten en oosten; door lindebomen beschaduwde erftoegangen ten zuiden en noordoosten.