Brouwerij De Toekomst

Beschrijving

Nrs. 92-100. Voormalige Samenwerkende Maatschappij "Brouwerij De Toekomst", gesticht in 1903, na W.O. II overgenomen door wijnhandel Vandenbulcke. Aan straatzijde oorspronkelijk poort geflankeerd door twee herbergen; na W.O. II afbraak ten voordele van bebouwing van 1950 n.o.v. A. Decan. De huidige poort komt uit op koer met o.m. de vroegere woning van de bestuurder ten N.O. en de voormalige sta

Hugo Verrieststraat 92, 96, 100 (Roeselare)
Voormalige Samenwerkende Maatschappij "Brouwerij De Toekomst", gesticht in 1903, na de Tweede Wereldoorlog overgenomen door wijnhandel Vandenbulcke. Aan straatzijde oorspronkelijk poort geflankeerd door twee herbergen; na de Tweede Wereldoorlog afbraak ten voordele van rechts bebouwing van 1950 naar ontwerp van Adriaan Decan en links een woning van 1964. De huidige poort komt uit op een koer met bewaarde vroeg-20ste-eeuwse brouwerijgebouwen, namelijk de vroegere woning van de bestuurder ten noordoosten en de voormalige stal ten zuidwesten.