Beschrijving

Edewallestraat nr. 11. Woonhuis volgens kadaster oorspronkelijk deel uitmakend van de naastliggende woning (cf. nrs. 13-15), gebouwd ca. 1866. In 1901 wordt dit volume verbouwd en vergroot tot een afzonderlijke woning. In 1914 wordt de woning gedeeltelijk gereconstrueerd door winkelier Depoorter-Vantomme. De behouden winkelpui dateert vermoedelijk uit deze bouwfase. Diephuis van drie tr

Edewallestraat 11 (Kortemark)
Woonhuis volgens kadaster oorspronkelijk deel uitmakend van de naastliggende woning, gebouwd circa 1866. In 1901 wordt dit volume verbouwd en vergroot tot een afzonderlijke woning. In 1914 wordt de woning gedeeltelijk gereconstrueerd door winkelier Depoorter-Vantomme. De behouden winkelpui dateert vermoedelijk uit deze bouwfase.