Dokterswoonst

Beschrijving

Ommegangstraat nr. 19. Voormalige dokterswoonst cf. glas-in-loodvenster met slang en beker. Opvallende modernistische burgerwoning uit de jaren 1930 gekenmerkt door de verspringende geometrische volumes onder plat dak; sterk overkragende kroonlijst. Dubbelhuis met beraapt voorgevelparement; arduinen plint. Grote vensteropeningen met ijzeren roedeverdeling. Boven het portaal, groot glas-in

Dokterswoning

Ommegangstraat 19 (Zwevegem)
Opvallend modernistisch burgerhuis en voormalige dokterswoning uit de jaren 1930 gekenmerkt door de verspringende geometrische volumes onder plat dak met sterk overkragende kroonlijst. Dubbelhuis met beraapt voorgevelparement en arduinen plint. Boven het portaal, groot glas-in-loodtrappenlicht met geometrische motieven.