Parochiekerk Sint-Gillis intra muros

Gemeente Dendermonde
Straat Brusselsestraat
Locatie Brusselsestraat zonder nummer (Dendermonde)

Parochiekerk Sint-Gillis-Binnen

Brusselsestraat zonder nummer, Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Imposante, deels 18de-eeuwse en 14de- en 15de-eeuwse parochiekerk, ingeplant op de hoek met het huidige Heldenplein. De neobarokke voorgevel ziet uit op de Brusselsestraat, de stoep is afgesloten met een laag ijzeren hek links en rechts van het toegangsportaal.

Beschrijving

De bescherming als monument van de toren van de Sint-Gilliskerk, daterend uit 1955, werd in 1974 uitgebreid tot de kerk in haar geheel.

Waarden

De rangschikking als monument van de toren van de Sint-Gilliskerk is uitgebreid tot de kerk in haar geheel omwille van het algemeen belang.