Hoeve 't Nieuwenhove

Beschrijving

Blankenbergse Steenweg nr. 23. Hoeve "'t Nieuwenhove" gelegen op de Dulleweg. Eerste vermelding in 1690, aangeduid op kaart van P. Pourbus (1561-1571). Op de Ferrariskaart (1770-1778) vermeld als een hoeve met drie losstaande bestanddelen met de naam "Nieuwenhove", op de kaart van Popp (ca. 1850) als twee parallelle volumes. Witgekalkt volume van het voormalige boerenhuis met hoge opkamer is bew

Hoeve 't Nieuwenhove en bunker

Patentestraat 66 (Brugge), Blankenbergse Steenweg (Zuienkerke)
Hoeve gelegen op de Dulleweg aangeduid op kaart van P. Pourbus 1561-1571. Op de Ferrariskaart (1770-1778) vermeld als een hoeve met drie losstaande bestanddelen met de naam "Nieuwenhove", op de kaart van Popp (circa 1850) als twee parallelle volumes. Het witgekalkt volume van de voormalige boerenwoning met hoge opkamer is bewaard en domineert het erf. Andere gedeeltes vernieuwd en heropgebouwd na verwoesting tijdens Tweede Wereldoorlog. Langs de erfoprit een restant van een betonnen bunker.