Gemeentehuis van Vladslo

Beschrijving

Vladsloplein nr. 2. Voormalig "GEMEENTEHUIS" (cf. opschrift) uit de wederopbouwperiode. Voor de Eerste Wereldoorlog had Vladslo geen gemeentehuis. Vanaf 1894 werd één verdieping van het bejaardentehuis ingericht als gemeentehuis. Bij de afbraak van dat tehuis in 1912 moest men opnieuw op zoek naar een vergaderplaats voor de gemeenteraad. Het gemeentehuis zou toen overgebracht zijn naar een

Vladsloplein 10 (Diksmuide)
Bij de wederopbouw wordt in 1922-1925 een gemeentehuis gebouwd naar ontwerp van architect L. Derré, als blikvanger op het Vladsloplein. In 2001 werd dit centrum uitgebreid met een aansluitende nieuwbouw van twee bouwlagen in hedendaagse stijl met prominent gebruik van beton en glas, dit naar ontwerp van architect Wim Depuydt.