Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën

Faliestraat (Zedelgem)
In "1902" gebouwd in opdracht van Hendrik en Theresia Maertens. De volksmond heeft het ook over "kapel van de Faliestraat, kapel van de Klythoek en Maertenskapel". In 1964 ondergaat de kapel enkele herstellingswerken, onder meer het vervangen van de leien dakbedekking door eternietplaten. Gele baksteen onder zadeldak gecombineerd met rode baksteen voor de spitsboogomlijsting van deur en vensters, door- en omlopende banden en aflijning van het driehoekige fronton in de voorgevel. Toepassing van lisenen en tandlijsten die de topgevels aflijnen. Bekronend smeedijzeren kruis.