Villa Populierenhof

Beschrijving

Toegankelijk via een brede, geasfalteerde oprit met aan de straat bakstenen pijlers van de vroegere erftoegang.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Villa Populierenhof en Villa Zorgvliet

Grotestraat 9, 25 (De Haan)
Achterin gelegen woning zogenaamd Populierenhof (nummer 25), samen met nummer 9, zogenaamd Zorgvliet, op de plaats van een hoeve gebouwd. In 1922 wordt het geheel opgesplitst in twee wooneenheden waarbij de westvleugel als huis (nummer 9) wordt heropgebouwd. In 1953 worden beide woningen vergroot. Oprit naar nummer 25 met aan de straat bakstenen pijlers van de vroegere erftoegang. Villa Populierenhof is opgevat als een lage, witbeschilderde verankerde baksteenbouw, wellicht nog met een oudere kern en met aanpassingen uit de jaren 1920 en 1950. Villa Zorgvliet wordt getypeerd door een wisselend dakenspel, erkers en veranda.