Woonhuis met cichorei-ast en magazijnen

Beschrijving

Otegemse Steenweg nr. 1. Site bestaande uit woning en bedrijfsgebouwen aan de straat afgezet door muur geritmeerd door pijlers. Voormalige vestigingsplaats van de graan- en oliewindmolen z.g. "Vereeckens Molen", die in 1875 afbrandt. Volgens de kadastrale gegevens wordt in 1919 de in 1869 opgerichte paardenpletmolen (of rosmolen) deels afgebroken en vervangen door een "su

Otegemse steenweg 1-3 (Deerlijk)
Site bestaande uit woning en bedrijfsgebouwen aan de straat afgezet door muur geritmeerd door pijlers. Voormalige vestigingsplaats van de graan- en oliewindmolen "Vereeckens Molen", die in 1875 afbrandt. Volgens de kadastrale gegevens wordt in 1919 de in 1869 opgerichte paardenpletmolen (of rosmolen) deels afgebroken en vervangen door een "suikerdrogerij" of cichorei-ast en magazijn. De cichorei-ast en het magazijn worden uitgebreid in 1928. Ook het woonhuis wordt aangepast. In 1942 wordt het woonhuis opnieuw verbouwd en krijgt vermoedelijk haar huidig uitzicht. Dubbelhuis van baksteenbouw onder pannen schilddak.