Liberale Werkmanskring

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het imposante neoclassicistische gebouw Harmonie (voormalige Liberale Werkmanskring) met café en feestzaal op de bovenverdieping is gelegen aan de noordzijde van de Grote Markt. De behouden tegenpanelen in het interieur zijn gesigneerd van één van de belangrijkste Belgische producenten van bouwkeramiek uit het begin van de 20ste eeuw, "Boch Frères, La Louvière".

Café Harmonie

Grote Markt 10 (Ronse)
Imposante neoclassicistisch gebouw naar de plannen van architect Marchand uit 1910-1911, voormalige Liberale Werkmanskring met café en feestzaal op de bovenverdieping. De behouden tegelpanelen in het interieur zijn van één van de belangrijkste Belgische producenten van bouwkeramiek uit het begin van de 20ste eeuw, "Boch Frères, La Louvière".

Wordt opgevolgd door

Café Harmonie