Hoeve met losse bestanddelen De Polderhoeve

Beschrijving

Nieuwe Steenweg nr. 56. "De Polderhoeve", behoort tot dorpsgezicht (M.B. van 19/01/93, met uitbreiding bij M.B. van 18/10/95. Boerenhuis en schuur op Ontwerp van Lijst als monument sinds 12/05/2003). Hoeve met grote, losstaande bestanddelen, die teruggaat tot de 17de eeuw. Door haar uitzonderlijke ligging rechttegenover kerk en pastorij, bepaalt de hoeve sterk de landelijke sfeer van de dorpsk

De Polderhoeve

Nieuwe Steenweg 56 (Zuienkerke)
Hoeve met grote, losse bestanddelen, die teruggaat tot de 17de eeuw. Witgekalkte boerenwoning met geïncorporeerde stallen en met opkamer onder dezelfde nok werd in de jaren 1990 gerenoveerd tot woonhuis. Het huidige schuurgebouw is in 1866 gebouwd, in onbeschilderde baksteen met geïncorporeerd wagenhuis en stal met datering en radvormig uilengat. Erf met bakstenen hekpijlers, laag muurtje, tuin en vijver.