Neoclassicistische rijhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

• Keizer Karelstraat 4 (Gent)
  • Keizer Karelstraat 6 (Gent)
  • Keizer Karelstraat 153 (Gent)
  • Keizer Karelstraat zonder nummer (Gent)

Onderkelderde rijhuizen van drie bouwlagen onder zadeldaken (pannen) met bepleisterde en beschilderde lijstgevels vaak in eenheidsbebouwing in een vereenvoudigde neoclassicistische stijl uit het midden van de negentiende eeuw.

Is de omvattende vaststelling van

Abeelstraat 24A, Keizer Karelstraat 2-6, 30-32, 153 (Gent)
Onderkelderde rijhuizen van drie bouwlagen onder zadeldaken met bepleisterde en beschilderde lijstgevels in een vereenvoudigde neoclassicistische stijl uit het midden van de negentiende eeuw.

Abeelstraat 27A, Keizer Karelstraat 16-22, 99-103, 154-155, 157, 164-172, 173-174, 175, 183-185, 196, 206-220, 155A-C, 174A, 183A-B, 218A-F (Gent)
Onderkelderde rijhuizen van drie bouwlagen onder zadeldaken met bepleisterde en beschilderde lijstgevels vaak in eenheidsbebouwing in een vereenvoudigde neoclassicistische stijl uit het midden van de negentiende eeuw.