Bedehuis Blinde kapel

Beschrijving

Pontstraat z.nr. Dieper in gelegen bedehuis z.g. "Blinde kapel". Bedevaartsoord toegewijd aan O.-L-.Vrouw, aanbeden voor "oog-, hoofd- en hartepijn". Eerste kapel op die plaats opgetrokken in de eerste helft van de 18de eeuw, naar verluidt was ze toen verbonden met het jezuïetenklooster (onbekende locatie) net zoals de hoeve het "Verbrand Hof". Op de plaat

Blinde kapel

Pontstraat (Zwevegem)
Blinde kapel, bedevaartsoord toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, aanbeden voor "oog-, hoofd- en hartepijn". Hier werden sporen gevonden van Romeinse aanwezigheid onder meer dakpanfragmenten. Eerste kapel op die plaats opgetrokken in de eerste helft van de 18de eeuw. Huidige kapel met 20ste-eeuws uitzicht en gecementeerde baksteenbouw met in het interieur beelden van Heilige Jozef, Maria en Onze-Lieve-Vrouw.