't Lijsternest, hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Voetweg nr. 4. Hoeve met losstaande bestanddelen z.g. "'t Lijsternest", waarvan boerenhuis minstens opklimmend tot de 16de eeuw cf. aangeduid op de kaart van P. Pourbus (1561-1571). Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) omheen verhard erf. Boerenhuis met twee opkamertraveeën met aandak en muurvlechtingen; witgekalkt op gepekte plint. Recente aanbouw aan noordzijde. Oost

't Lijsternest

Voetweg 4 (Zuienkerke)
Hoeve waarvan boerenwoning minstens opklimt tot de 16de eeuw confer aangeduid op de kaart van P. Pourbus 1561-1571. Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken omheen verhard erf. Boerenwoning met twee opkamertraveeën met aandak en muurvlechtingen, witgekalkt en op gepekte plint. Aan zuidzijde 19de-eeuwse dwarsschuur met geïncorporeerde stalling; rechthoekige poort onder verhoogde dakoverstek en haaks erop aansluitend lagere stal.