Historische hoeve Sint-Clarahoeve

Beschrijving

Stuiverstraat nr. 401. Historische hoeve z.g. "St.-Clarahoeve" vlg. naambord en vermelding op kaart van het Nationaal Geografisch Instituut (1955-1985). Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en de Atlas der Buurtwegen (1843). Op alle kaartmateriaal wordt ten zuiden van de hoeve een verdwenen rechthoekig bouwvolume aangeduid, mogelijk een schuur.De hoeve ui

Sint-Clarahoeve

Stuiverstraat 401 (Oostende)
Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en de Atlas der Buurtwegen (1843). Op alle kaartmateriaal wordt ten zuiden van de hoeve een verdwenen rechthoekig bouwvolume aangeduid, mogelijk een schuur. De hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw werd gebouwd op de plaats van het fort Sint-Clara, een Spaans legerkamp tijdens het beleg van Oostende (1601-1604). Gelegen in de in 1744 drooggelegde Sint-Catharinapolder, nu ingesloten door nieuwe villaverkavelingen. Sinds 1987 gerenoveerd door de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij als kantoor voor de CV "Onze Landelijke Woning".