Maple Leaf Cemetery

Beschrijving

De aanleg van Maple Leaf Cemetery startte in december 1914. Op Maple Leaf Cemetery liggen volgens het huidige register 176 militairen begraven. De begraafplaats is ontworpen door G.H. Goldsmith. De begraafplaats heeft een oppervlakte van circa 1085 vierkante meter met een langwerpig grondplan. Ze wordt omheind door een rode bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. Aan de oostzijde wordt de begraafplaats afgebakend door struiken (Portugese laurierkers) en een gracht. In de zuidwestelijke hoek is een geplaveid toegangsgedeelte met 2 witstenen paaltjes tussen hogere en hoekige bakstenen muren, afgewerkt met witte natuursteen, met het opschrift ‘Maple Leaf Cemetery 1914-1917’. Vooraan in de muur zijn de landplaten gegrift. Rechts van de toegang staat het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1). Links tegen de muur is een metalen informatieplaat bevestigd op een lage schuine tafel. Op

Maple Leaf Cemetery

Zakstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, op drie kilometer ten zuiden van Nieuwkerke. De grotendeels ommuurde begraafplaats met langwerpig grondplan, een geplaveid toegangsgedeelte, een 'Cross of Sacrifice' en grotendeels grafstenen uit witte Portland, is ontworpen door G.H. Goldsmith. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.