Herberg, boerenhuis en hoevegebouwen

Beschrijving

Nr. 4. Voormalige herberg vlg. beschilderde puilijst. Type afspanning van herberg-boerenhuis met achtergelegen erf en hoevegebouwen. Erftoegang r. van het boerenhuis. Boerenwoning met vijf trav . + drie r.opkamertrav. van één bouwl. onder doorlopend en kort overstekend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XIXa (?). Verankerde baksteenbouw. Drie korfboogvormige kelderopeningen waarvan midd

Afspanning

Zwaantje 4 (Veurne)
Voormalige herberg volgens beschilderde puilijst. Type afspanning van herberg-boerenhuis met achtergelegen erf en hoevegebouwen. Erftoegang rechts van het boerenhuis. Boerenwoning met vijf traveeën + rechts drie opkamertraveeën van één bouwlaag onder doorlopend en kort overstekend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?). Verankerde baksteenbouw.