Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Nr. 43. Wederopbouwhoeve getypeerd door de minder gebruikelijke L-vormige en gesloten opstelling van de bestanddelen. Voorts, echter aansluitend bij de regionale hoevebouw met accentuering van de streekeigen bouwelementen bij schuurgedeelte cf., opstelling en indeling: langgestrekte hoeve onder onderbroken bedaking bestaande uit l.paardestal, boerenhuis van twee opkamertrav. + vier trav., een la

Is de omvattende vaststelling van

Wederopbouwhoeve

Osselstraat 43 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, oorspronkelijk getypeerd door de minder gebruikelijke L-vormige en gesloten opstelling van de bestanddelen. Heden vrijstaande schuur met stal en wagenhuis, aansluitend bij de regionale hoevebouw met accentuering van de streekeigen bouwelementen. Ten zuiden, Mariakapelletje uit de jaren 1940.