19de-eeuws boerenhuis

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 243. 19de-eeuws boerenhuis, evenwijdig met de straat gelegen en met een naast- en achterliggend erf, dat toegankelijk is via een nieuw hekken. Het hekken is bevestigd aan een bijgebouwtje tegenaan het boerenhuis en aan een dikke pijler met ingewerkt kapelletje. Het erf wordt omgeven door een ligusterhaag. De hoeve is voor het eerst aangeduid op de Atlas der Buurtwegen

Boerenwoning

Kortrijksestraat 243 (Oostkamp)
19de-eeuwse boerenwoning, evenwijdig met de straat gelegen en met een naast- en achterliggend erf. Deels witgeschilderde en verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, afgedekt door een licht overkragend zadeldak. Vierkante, witgeschilderde, bakstenen pijler op een zwart gepekte plint onder een geschilderde, arduinen afdekplaat met rondboognis met daarin een eenvoudig Mariabeeld met Kind.