Waterproductiecentrum met woonhuis elektrieker-fonteinier

Waterproductiecentrum: oude bedrijfsgebouw en woning met toebehoren

Beschrijving

Het waterproductiecentrum en het woonhuis van de elektrieker-fonteinier zijn beschermd als monument.

Waarden

Het oude bedrijfsgebouw en de woning van het waterproductiecentrum zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde, industrieel-archeologische waarde

Als voorbeeld van bedrijfs- en woningarchitectuur van het interbellum, behorend tot de richting van de Nieuwe Zakelijkheid, ontworpen in 1937 en gekenmerkt door een door de bedrijfsfunctionaliteit bepaald doch evenwichtig contrast tussen horizontale en verticale krachtlijnen.

Waaistraat 2-4 (Eeklo)
aterproductiecentrum (nummer 2) met woning (nummer 4) van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Het pompstation werd in 1937 ontworpen, vermoedelijk door architect-diensthoofd Th. Coveliers van de Nationale Maatschappij der Waterleidingen.