Hoeve Drie Poortenhof

Beschrijving

Nr. 3. Z.g. .Drie Poortenhof.. Hoeve met losse bestanddelen, midden weilanden; oorspronkelijk omwald boeren- en bakhuis (cf. rest van wal ten N. en W. van woonhuis), ten W. van een geasfalteerd erf; begraasd neerhof, met dwarsschuur en stalgebouw, ten N. van l.g.; erfoprit l. gemarkeerd door kapelletje. Haaks op de straat staande veldkapel van één trav. onder zadeldak (mechanische pannen) met ov

Hoeve Drie Poortenhof met kapel

Clepstraat 3 (Alveringem)
Hoeve met losse bestanddelen, met veldkapel aan de erfoprit. Van de hoevegebouwen resteren het oorspronkelijk binnen de omwalling gelegen bakhuis en op het voormalige neerhof een 19de-eeuwse dwarsschuur met wagenhuis. De kapel is opgevat als een bakstenen volume van één travee onder zadeldak, naar verluidt uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Ten westen van erf, boerenhuis van één travee links opkamer + drie traveeën uitbouw + anderhalve travee + twee traveeën rechts met opkamer, en één bouwlaag onder gebogen.