Hoeve Westhove

Beschrijving

Gelegen aan een bocht van de Oude Ieperweg. Losse bestanddelen rond een bekiezeld erf met metalen toegangshekken. Ten oosten een restant van een oude boomgaard. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Hoeve Westhove

Oude Ieperweg 30 (Zedelgem)
Gelegen aan een bocht van de Oude Ieperweg. Losse bestanddelen rond een bekiezeld erf met metalen toegangshekken. Ten oosten een restant van een oude boomgaard. Bebouwing op deze site staat afgebeeld op de Grote Kaart van het Brugse Vrije door Pieter Pourbus (1571) gekopieerd door Pieter Claeissens (1601). De hoeve gaat in ieder geval terug tot de 17de eeuw. Woonhuis ten noorden van het erf in witbeschilderde baksteen boven een gepekte plint onder vernieuwd zadeldak (Vlaamse pannen) en met rechts twee opkamertraveeƫn. Licht getoogde, beluikte vensters met grote roedeverdeling naar oud model. Deur en twee linkervensters aangepast. Monumentale beplankte dwarsschuur ten zuiden van het erf onder zadeldak (mechanische pannen), recente poorten en staldeuren