Textielfabriek en burelen Saffre Frères

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige textielfabriek en burelen zogenaamde "Saffre Frères". Oprichting van een stoomweverij en ververij op de plaats van de vroegere blekerij Van den Bossche, volgens exploitatievergunning van 1897 door de gebroeders Saffre van Moeskroen, laatst gekend als UTO: Usines textiles d'Oudenaarde of de Oudenaardse Textielfabrieken. Gebouwen van weverij en ververij van 1901, uitgebreid in 1908 naar ontwerp van architectenbureau S. De Taeye van Gent, op de hoek met de huidige Blekerijstraat, de vroegere Coupure.

Is de omvattende vaststelling van

Dijkstraat 45, 47A (Oudenaarde)
Gebouwen van weverij en ververij van 1901, uitgebreid in 1908 naar ontwerp van architectenbureau S. De Taeye van Gent, op de hoek met de huidige Blekerijstraat. In de jaren 1920 nog meermaals uitgebreid. Een groot deel van de gebouwen werd circa 2020 gesloopt en een deel wordt nog verbouwd.