Stadsontvangstkantoor Stadsassyse

Beschrijving

★ Nr. 13. Voormalig stadsontvangstkantoor z.g. "Stadsassyse". Breedhuis van vijf trav. en drie bouwl. onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen) en twee trav. en twee bouwl. onder leien zadeldak, uit XVI. In 1872 verhoogd van twee naar drie bouwl. met uitzondering van gedeelte achter de zijgevel en kleine wijzigingen aan de zijgevel. In 1962-1963, toevoegen leien afdakje bo

Huidenvettersplein 13 (Brugge)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen) en twee traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak, uit de 16de eeuw. In 1872 verhoogd van twee naar drie bouwlagen met uitzondering van gedeelte achter de zijgevel en kleine wijzigingen aan de zijgevel. In 1962-1963, toevoegen leien afdakje boven pui. Historiserend gerestaureerd in 1970 naar ontwerp van architect R. Platteeuw (Brugge).