Beschrijving

Hoeve, bestaande uit voornamelijk eind 19de-eeuwse hoevegebouwen op oudere site, onder meer voormalige cichorei-ast. Gelegen op de grens met Beveren (Roeselare).

Hooistraat 7 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk eind 19de-eeuwse hoevegebouwen op oudere site, onder meer voormalige cichorei-ast. Ten noorden het éénlaagse boerenhuis onder zadeldak in mechanische pannen (oost-west georiënteerd). Erfgevel van vijf traveeën met aflijnend baksteenfries (getrapte tandfries), omkaste kroonlijst. Ten westen een haaks schuur-stalvolume onder zadeldak in Vlaamse pannen, met opschrift: "ANNO 1946". Voormalig wagenhuis in de zuidelijke travee. Ten oosten een bijgebouw (voormalige cichorei-ast) onder zadeldak in Vlaamse pannen. Voorliggend betonnen hondenhokje.