Twee stadswoningen, gedateerd 1667 en 1643

Straat Moerstraat
Locatie Moerstraat 46 (Brugge)

Stadswoningen gedateerd 1667 en 1643

Moerstraat 46, Brugge (West-Vlaanderen)

Twee diephuizen van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevels (10 treden + topstuk) van 1667 (nummer 46) en 1643 (nummer 48), zie jaarankers. "Kunstige Herstelling" uit 1971-1974 naar ontwerp van L. en P. Viérin (Brugge) waarbij rechter tuitgevel als trapgevel is herbouwd.

Beschrijving

Nrs. 46-48/ Leeuwstraat. Twee diephuizen van vier/drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevels (10 tr. + topstuk) van 1667 (nr. 46) en 1643 (nr. 48) cf. jaarankers. "Kunstige Herstelling" uit 1971-1974 n.o.v. L. en P. Viérin (Brugge) waarbij r.tuitgevel als trapgevel is herbouwd. Verwerking van natuursteen voor onderdorpels en lateien, sluit- en aanz