Langgestrekte hoeve van 1779

Beschrijving

Nr. 16-17. Gekoppelde woningen (verbouwde langgestrekte hoeve?), aan de kruising van Kwellemolen- en Oerenstraat, met grote voorliggende moestuin en achterliggende boomgaard; geheel omringd met een doorn- en lugustrumhaag. Boerenhuis van negen trav., o.m. vier trav. (nr. 16) + vier trav. + één trav. r.opkamer (nr. 17) en één bouwl. onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot), deels mank

Kwellemolenstraat 16-17 (Alveringem)
Gekoppelde woningen (verbouwde langgestrekte hoeve?), aan de kruising van Kwellemolen- en Oerenstraat, met grote voorliggende moestuin en achterliggende boomgaard; geheel omringd met een doorn- en lugustrumhaag. Boerenhuis van negen traveeën, onder meer vier traveeën (nummer 16) + vier traveeën + één travee rechts opkamer (nummer 17) en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot), deels mank wegens uitbouw aan achtergevel; jaartal 1779.