Hoeve 't Ridderhof

Beschrijving

Kooigembosstraat nr. 1. Historische hoeve z.g. " 't Ridderhof". 17de-eeuwse hoeve, die in het begin van de 19de eeuw verbouwd werd. In het landboek van Kooigem (1771) weergegeven als deels omwalde hoeve met losse bestanddelen. De hoeve evolueerde geleidelijk aan tot een gesloten U-vorm cf. Atlas der Buurtwegen (1843). Kort na W.O. I, groeide de hoeve uit tot een hoeve me

Hoeve 't Ridderhof

Kooigembosstraat 1 (Kortrijk)
17de-eeuwse hoeve, die in het begin van de 19de eeuw verbouwd werd. In het landboek van Kooigem (1771) weergegeven als deels omwalde hoeve met losse bestanddelen. De hoeve evolueerde geleidelijk aan tot een gesloten U-vorm, zie Atlas der Buurtwegen (1843). Kort na de Eerste Wereldoorlog, groeide de hoeve uit tot een hoeve met gesloten opstelling. Deels behouden omwalling in het westen.