Stedelijke begraafplaats

Beschrijving

Ieperstraat z.nr./ Zandputstraat. Stedelijke begraafplaats. Aan de spoorweg gelegen ommuurde begraafplaats met toegang gemarkeerd door ijzeren art-deco hek tussen twee geprofileerde arduinen pijlers. Aangelegd in 1806/1807 na de uitvaardiging van het decreet van Napoleon (1804), gebaseerd op het edict van Jozef II (1784). De begraafplaats wordt verscheidene malen in noordwestelijke rich

Zandputstraat 1A (Menen)
Aan de spoorweg gelegen ommuurde begraafplaats met toegang gemarkeerd door ijzeren art-deco-hek tussen twee geprofileerde arduinen pijlers. Aangelegd in 1806/1807. De begraafplaats wordt verscheidene malen in noordwestelijke richting uitgebreid onder meer in 1854, 1896-98, tussen 1920-1930 en tussen 1950-1960.