Textielfabriek Vetex

Beschrijving

Veldstraat nr. 71 bis, 73 en 75. In bouwblok met Vaartstraat en Pieter De Conincklaan textielfabriek Vetex. 1897: garenververij van wolgarens van K (C). Lambrecht. Na W.O. I weefselveredelingsbedrijf in 1923 verruimd met juteweverij. Deze afdelingen worden in 1929 verenigd in de N.V. "Vetex". In 1937 toevoeging van jutespinnerij. In 1994 activiteiten stopgezet. Naast drie directeurswoninge

Veldstraat 71-75 (Kortrijk)
In bouwblok met Vaartstraat en Pieter De Conincklaan textielfabriek Vetex. 1897: garenververij van wolgarens van K (C). Lambrecht. Na de Eerste Wereldoorlog weefselveredelingsbedrijf in 1923 verruimd met juteweverij. Deze afdelingen worden in 1929 verenigd in de N.V. "Vetex". In 1937 toevoeging van jutespinnerij. In 1994 activiteiten stopgezet. Naast drie directeurswoningen met parktuin, ook arbeiderswoningen nummers 49-69 (afgebroken) en fabriekspanden met monumentaal poortgebouw in Pieter de Conincklaan. Wordt heden omgebouwd tot woonzone.