Hoeve Huffesele

Beschrijving

Abeelstraat 32. Historische hoeve, naar verluidt "Huffesele", z.g. naar een achterleen van "Tielt-ten-Hove" of "Gruuthuse", opgericht in de 14de eeuw en via de ammanie van Tielt afhankelijk van het grafelijk kasteel van Kortrijk. Het "Goed te Huffesele" wordt in een renteboek van 1443 reeds vermeld. Het toponiem "

Hoeve Huffesele

Abeelstraat 32 (Tielt)
Historische hoeve, naar verluidt "Huffesele", genoemd naar een achterleen van "Tielt-ten-Hove" of "Gruuthuse", opgericht in de 14de eeuw. Deels verhard erf met boomgaard aan de straatzijde, omheind door fraai geajoureerde betonnen afsluiting; ijzeren toegangshek tussen witgeschilderde betonnen pijlers. Aan oostzijde van het erf, witgekalkt boerenhuis met gepekte plint onder zadeldak. Aan noordzijde, gerenoveerde bakstenen schuur-stalvleugel onder zadeldak. Centraal op het erf, klein vernieuwd stalletje.