Brouwershuis

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis met aangesloten dienstgebouw uit 1778 (zie datering voorheen aangebracht op noordelijke gevel?), dwars op de straat ingeplant. Woonhuis beschermd als monument en omgeving beschermd als dorpsgezicht bij M.B. van 29/11/1985. Beeldbepalende ligging in de dorpskern, in een bocht van de weg van Vichte naar Ingooigem.

Brouwerswoning

Ingooigemplaats 5 (Anzegem)
Vrijstaand, beeldbepalend gelegen herenhuis met aangesloten dienstgebouw uit 1778, dwars op de straat ingeplant. Toegang gemarkeerd door twee bakstenen pijlers met ijzeren hek; tweede toegang langs de woning eveneens met ijzeren hek. Geheel aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje en omringd door een tuin met beuken en verschillende fruitbomen. Dubbelhuis met evenwichtig opgebouwde, verankerde witbeschilderde bakstenen lijstgevel op gepikte plint; volume van van vijf traveeën en twee bouwlagen onder hoog opgaand pannen zadeldak. Witbeschilderd, vermoedelijk 18de-eeuws dienstgebouw op gepikte plint, met moutast in het interieur.