Directeurswoning, conciërgerie en weverij

Beschrijving

Gruuthusestraat nrs. 40-42-44. Voormalige directeurswoning, conciërgerie en weverij, voorheen gekend als "'t Wollefabriekske", opgericht in 1901 door de textielfabrikanten Jules Janssens en zijn schoonbroer Xavier Michot, die enkele jaren later een nieuw woonhuis met magazijn laten bouwen aan de overzijde van de straat (cf. nr. 37). Van bij de oprichting is het een mechani

Is de omvattende vaststelling van

Directeurswoning en weverij

Gruuthusestraat 42-44 (Tielt)
Voormalige directeurswoning en weverij, voorheen gekend als 't Wollefabriekske, opgericht in 1901 door de textielfabrikanten Jules Janssens en zijn schoonbroer Xavier Michot. Neoclassicistisch burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Achterin gelegen voormalige weverij, opgevat als een complex van twee bouwlagen onder plat dak met bakstenen parement en grote vensters.