Mouterij Cauwe

Beschrijving

Nr. 122. Z.g. "mouterij Cauwe". Voormalige mouterij van ca. 1888, palend aan het Capucienenreitje en met achtergevel aan de Westmeers (fig. 251). In 1984 heringericht t.b.v. woningen n.o.v. architect V. Dauwe (Brugge): toevoegen van erkers, afbreken van r. bedrijfsgebouw horend bij de mouterij en creëren van een doorgang naar heraangelegd binnenplein. Binnenblok samen met

Mouterij Cauwe

Oostmeers 122A-D (Brugge)
Voormalige mouterij van circa 1888, palend aan het Capucienenreitje en met achtergevel aan de Westmeers. In 1984 heringericht ten behoeve van woningen naar ontwerp van architect V. Dauwe (Brugge): toevoegen van erkers, afbreken van rechter bedrijfsgebouw horend bij de mouterij en creëren van een doorgang naar heraangelegd binnenplein. Binnenblok samen met de nieuwe huizenrij rechts saneringsproject, in 1985 bekroond met de Europa Nostraprijs, zie opschrift aan de straatgevel.