Pastorie

Beschrijving

Pastoor Blanckestraat nr. 17/ Stationsstraat. Vrijstaande pastorie gelegen binnen ruime pastorietuin met moestuin, boomgaard, bloementuin en siertuin. In de tuin, ijzeren contructie voor vlaggenmast. Langs de Stationsstraat is het perceel afgesloten door een lage bakstenen muur waarop een smeedijzeren afsluiting, na de Eerste Wereldoorlog overgebracht van het kerkhof rond

Pastorie met tuin

Pastoor Blanckestraat 17 (Kortemark)
Vrijstaande pastorie gelegen binnen ruime pastorietuin met moestuin, boomgaard, bloementuin en siertuin. In de tuin, ijzeren contructie voor vlaggenmast. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (blauwe mechanische pannen). Rechts aansluitend, voormalig koetshuis onder lager zadeldak. Achter het koetshuis, halfronde serre (circa 1901) met gietijzeren bindroeden. Langs de Stationsstraat is het perceel afgesloten door een lage bakstenen muur en aan de Pastoor Blanckestraat toegankelijk via een bakstenen portaal centraal in een hoge bakstenen muur met muurvakken en pannen afdekking.