Beschrijving

Kanegemstraat nr. 20. Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw cf. parallelle hoevegebouwen reeds weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1847). In 1864 breidt landbouwer Petrus Braet het woonhuis van de hoeve uit. In 1948 laat eigenaar R. de Formanoir de la Cazerie-van Caloen de Basseghem het woonhuis deels verbouwen en uitbreiden, de schuur vergroten en een bakhuis

Kanegemstraat 20 (Tielt)
Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Onverhard erf met kasseistoepjes aan woonhuis en schuur. Eenlagig woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak (golfplaten), naar verluidt oorspronkelijk met strobedekking. Bakstenen lijstgevel met getoogde en beluikte muuropeningen. Houtwerk met grote roedeverdeling en gedeeld bovenlicht; korfboogdeurtje. Aan weerszijden respectievelijk aanbouw onder lessenaarsdak en klein stalletje. Parallelle bakstenen schuur eveneens onder golfplaten bedaking. Klein bouwvallig bakhuis onder pannen zadeldak.