Hoeve Hof Peerstalle

Hoeve bestaande uit woonhuis en schuur rond een begraasd erf met rondgaande verharde oprit.

Hof Peerstalle

Noordakkerstraat 13 (Wingene)
Een eerste vermelding hoeve in 1577, op het primitief kadasterplan (circa 1829) is een hoeve, bestaande uit een woning, grote schuur en twee kleinere landgebouwen binnen een boomgaard weergeven. In 1852 worden de huidige boerenwoning en schuur gebouwd. Hoeve bestaande uit woning en schuur rond een met gras begroeid erf met rondgaande verharde oprit. Aan straatzijde hekken. Deels bewaarde meidoornhaag. Boerenwoning: dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder een gemansardeerd zadeldak. Wit geschilderde baksteenbouw voorzien van cementering met imitatievoegen en een blauwe hardstenen plint. Drie dakkapellen met behouden neoclassicistisch geïnspireerde houten omlijsting. Ten noorden van het erf, dwarsschuur. Verankerde rode baksteenbouw van tien traveeën onder zadeldak (rode, mechanische pannen).