Burgerhuis en magazijn

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het huis aan de noordwestzijde van de Dries dat nog het meest verwijst naar de 19de-eeuwse en vroeg 20ste-eeuwse bebouwing is het statische burgerhuis met fraaie ijzeren hekken die de voortuin afsluiten, met aangebouwd bureelgebouw en imposant magazijn, refererend aan de functie van wijmenhandel van de toenmalige bouwheer.

Dries 8-9 (Buggenhout)
Een begin 19de-eeuws langgestrekt gebouw werd in 1884 verbouwd tot het huidige burgerhuis met twee bouwlagen en kenmerkende dubbelhuisopstand en eigentijdse architecturale kenmerken. De rechtervleugel werd gebouwd als bureel in 1909 en is speelser uitgewerkt met een fraaie eclectische voorpuntgevel. Rechts van de ijzeren poort tussen vierkante gemetste pijlers op arduinen sokkel met schamppaaltjes werd eveneens circa 1910 het magazijn opgetrokken in dezelfde rode baksteen met zwarte banden.

Wordt opgevolgd door