Schoolgebouw en onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalig schoolgebouw met onderwijzerswoning in neotraditionele bak- en zandsteenstijl, opgetrokken in 1951, zie datering in gevelsteen boven ingang, thans gekend als trefpunt "De Maere". Opgetrokken door architect Maurice Haeghebaert (De Haan) en uitgevoerd onder aannemer Ghaesaert (Zedelgem), zie plint van voormalige onderwijzerswoning.

Pastoriestraat 4 (Zuienkerke)
Voormalig schoolgebouw met onderwijzerswoning in neotraditionele bak- en zandsteenstijl, opgetrokken in 1951, nu gekend als trefpunt De Maere. Ontworpen door architect Maurice Haegebaert uit De Haan en uitgevoerd onder aannemer Ghaesaert uit Zedelgem is opgenomen in het beschermd dorpsgezicht. Twee breedhuizen van telkens drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met bakstenen lijstgevel, natuursteen en gevelsteen met wapenschild centraal boven ingang.