Hoeve Blauwe Duivekeet

Beschrijving

Scharebrugstraat nr. 154. Beeldbepalende aan de straat gelegen, historische hoeve z.g. "Blauwe Duivekeet" , in de nabijheid van de Scharebrug over het kanaal van Blankenberge. Als site met losse bestanddelen alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). De benaming "Duivekeet" verwijst naar een hoeve die in het Ancien Régime een duiventoren mocht houden. Losse lage bakstenen besta

Scharebrugstraat 154 (Blankenberge)
Beeldbepalende aan de straat gelegen, historische hoeve, in de nabijheid van de Scharebrug over het kanaal van Blankenberge. Als site met losse bestanddelen als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). De benaming "Duivekeet" verwijst naar een hoeve die in het Ancien Régime een duiventoren mocht houden.