Hoeve 't Stocktbos

Beschrijving

Ruiseleedsesteenweg nr. 38. "'t Stocktbos", achterin gelegen hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. losstaande volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (1847) worden drie parallelle volumes weergegeven met aan de westzijde van het erf een klein bijgebouwtje en een poel. Later wordt de hoeve no

Hoeve 't Stocktbos

Ruiseleedsesteenweg 38 (Tielt)
Achterin gelegen hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie losstaande volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Lange erfoprit, deels afgezoomd door populieren. Bakstenen pijlers waartussen ijzeren hek. Ten noorden van het erf, eenlagig woonhuis. Deur met gedeeld bovenlicht. Ten zuiden, dwarsschuur met grote rechthoekige poort. Ten zuidwesten, stal. Op het erf, begroeide half ondergrondse aardappelkelder, heden gedempt.