Beschrijving

Molenstraat nr. 103. Kleine achterin gelegen hoeve, locatie van de grafelijke molen die zich op de Molenkouter bevond. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier een molen, met aanduiding "Moulin de Wacken", en palend aan de weilanden van de Mandelvallei bebouwing getekend. Het Primitief Kadaster (ca. 1830) vermeldt de (windkoorn)molen als eigendom van de

Molenstraat 103 (Dentergem)
Kleine achterin gelegen hoeve, locatie van de grafelijke molen die zich op de Molenkouter bevond. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier een molen, met aanduiding "Moulin de Wacken", en palend aan de weilanden van de Mandelvallei bebouwing getekend. Woning met oudere (18de-eeuwse?) kern en volgens het kadaster aangepast circa 1864. Lage, verankerde baksteenbouw onder (zwarte) pannen zadeldak. Dubbelhuis met witbeschilderde voorgevel boven een gepekte plint.