Muur en politiebureel

Beschrijving

Vermoedelijk bewaarde 19de-eeuwse(?) muur van het vooroorlogse Onze-Lieve-Vrouwgasthuis; erachter, binnenkoer met het politiebureel.

Is de omvattende vaststelling van

Omheiningsmuur Onze-Lieve-Vrouwgasthuis

Korte Torhoutstraat 2 (Ieper)
Vermoedelijk bewaarde 19de-eeuwse(?) muur van het vooroorlogse Onze-Lieve-Vrouwgasthuis. Tien en een halve travee lange muur van rode en gele baksteen op arduinen sokkel. Steekboogpoort in rechthoekige arduinen omlijsting met sluitsteen, geflankeerd door geblokte pilasters en bekroond met borstwering waarop opschrift "Hopital Notre Dame" onder gesculpteerd fronton.

Politiekantoor

Achter de muur van het vooroorlogse Onze-Lieve-Vrouwgasthuis, binnenkoer met het politiebureel naar ontwerp van architect Oscar Hallaux van 1920. Bakstenen breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.