Vrije basisschool Sint-Leoschool

Beschrijving

Opgericht in 1905 in een bestaand herenhuis van circa 1840 en een in 1905 aangebouwde vleugel met achteraan een dwarsvleugel.

Groenestraat 29 (Zedelgem)
Opgericht in 1905 in een bestaand omgebouwd notarishuis van circa 1840 en een in 1905 aangebouwde vleugel met achteraan een dwarsvleugel. De linkervleugel (oorspronkelijk notarishuis) aan de straatzijde heeft op de begane grond de indeling van circa 1840 met zeven traveeën en de deur in de derde travee bewaard. Zadeldak met links het dakschild van het oorspronkelijke dak (mechanische, zwarte pannen). De verdieping heeft slechts vijf traveeën. Rechtervleugel van 1905 in bruine, verankerde baksteen. De straatgevel is geritmeerd door geprofileerde traveenissen onder korfboog, zeven traveeën.